Proiect adus la cunoştinţă publică în data de 15-05-2006 H O T Ă R Â R E nr. _______ din __________
Documentaţie privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - Modificare, extindere şi modificare flux tehnologic-brutărie - str. Castor nr. 24 Arad, beneficiar SC Saturn Prodimpex SRL Arad, proiectul 361/2006, proiectant SC BATCU DESIGN SRL - iniţiati
Ing. Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad,
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, transmit următorul
A N U N Ţ
Începând cu data de marţi, 16.05.2006, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afişate următoarele documente privind:
1. Documentaţie privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - Modificare, extindere şi modificare flux tehnologic-brutărie - str. Castor nr. 24 Arad, beneficiar SC Saturn Prodimpex SRL Arad, proiectul 361/2006, proiectant SC BATCU DESIGN SRL - iniţiativa primarului.
Până la data de 29.05.2006, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.
Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 16.05.2006, între orele 8,00-17,00, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, camera 2.
Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.
P R I M A R
ing. Gheorghe Falcă
S.C BATCU DESIGN S.R.L
FOAIE DE CAPAT
DENUMIRE PROIECT :MODIFICARE, EXTINDERE SI MODIFICARE FLUX TEHNOLOGIC – BRUTARIE
ADRESA LUCRARII :STRADA CASTOR NR. 24 ARAD
BENEFICIAR : SC. SATURN PRODIMPEX S.R.L.
FAZA :PUD
NUMAR PROIECT :361/2006
PROIECTANT :S.C. BATCU DESIGN S.R.L.
I N T O C M I T
Arh. Batcu Mircea
S.C BATCU DESIGN S.R.L
COLECTIV DE ELABORARE
SEF PROIECT :Arh BATCU MIRCEA
ARHITECTURA :Arh BATCU MIRCEA
STUDIU GEO :S.C. ATELIER A. S.R.L.
REDACTARE :SOIMA MIRCEA
I N T O C M I T Arh. Batcu Mircea
S.C BATCU DESIGN S.R.L
BORDEROU
A. PIESE SCRISE
1. Foaie de capat
2. Colectiv de elaborare
3. Borderou
4. Memoriu
5. Certificat de urbanism
6. Extras de carte funciara
7. Avize
B. PIESE DESENATE
1. Plan de situatie
2. Plan de incadrare in zona 01A
3. Situatia existenta 02A
4. Reglementari urbanistice 03A
5. Reglementari edilitare 04A
6. Obiective de utilitate publica 05A
I N T O C M I T
Arh. BATCU MIRCEA
S.C BATCU DESIGN S.R.L
MEMORIU GENERAL
1. ELEMENTE DE RECUNOASTERE A AINVESTITIEI
DENUMIRE PROIECT :MODIFICARE, EXTINDERE SI MODIFICARE FLUX TEHNOLOGIC – BRUTARIE
ADRESA LUCRARII :STRADA CASTOR NR. 24 ARAD
BENEFICIAR : SC. SATURN PRODIMPEX S.R.L.
FAZA :PUD
NUMAR PROIECT :361/2006
PROIECTANT :S.C. BATCU DESIGN S.R.L.
2. OBIECTUL STUDIULUI
Prezenta documentatie, in faza P.U.D. se intocmeste la solicitarea beneficiarului si a conditiilor din certificatul de urbanism nr. 507/08.03.2006 eliberat de Primaria Municipiului Arad pentru stabilirea conditiilor legale de modernizare a brutariei amplasate in Arad, cartierul Gradiste, strada Castor nr. 24.
Terenul este propietatea beneficiarului iar obiectivul propus nu afecteaza statutul juridic al terenului, domeniu privat conform C.F. 18955/A.
Documentatia P.U.D se elaboreaza in conformitate cu ordinal MLPAT 80/N/96 si GM09/2000.
3. REFERIRE LA STUDIILE ANTERIOARE
Pentru stabilirea conditiilor de modelare si extindere pe acest teren a cladirii existente s-a analizat :
P.U.G.-ul Municipiului Arad si regulamentul de urbanism afferent U.T.R. –lui 26- zona rezidentiala de tip urban si functiuni complementare.
Extinderea se propune a se realize pe parcela propietate private in suprafata de 601 mp. Actualmente terenul este ocupat spre frontal stradal ci o constructie avand functiunea de locuinta iar in continuarea acesteia cat si pe latura opusa cu constructii care au functiunea de brutarie.
Terenul se invecineaza astfel :
-In nord cu propietatea de la numarul 26 strada Castor
-In est cu propietatea de la nularul 29 strada Privighetorii
-In sud cu propietatiile de la numerele 24, 26 si 28 strada Gorunului
-In vest cu strada Castor
Terenul are o forma de trapez avand latura de 15,66 ml. la frontal stradal, de 11,62 ml. in spatele parcelei iar laturile laterale de aproximativ 30,28 ml.
4.2 ANALIZA FONDULUI CONSTRUIT
Cartierul Gradiste a avut un character exclusiv pana in anii 1989, avand constructii cu un regim de inaltime parter, rareori parter si un etaj in fronturi conpacte la strada.
Dupa anii 1990 in intreg cartierul au loc ample lucrari de restaurare, respective de construire atat a cladirilor cu functiunea de locuire cat si cu functiunea de servicii.
4.3 ANALIZA GEOTEHNICA
Din punct de vedere geologic amplasamentul face parte din estul depresiunii Panonice, depresiune formata prin scufundarea unui masiv cristalin-hercinic.
Fundamentul depresiunii Panonice, este format din formatiuni cristalin-eruptive, iar acestea s-au depus formatiunile sarmatiene, panonice si cuaternare.
Cuaternarul in Depresiunea Panonica, are o grosime de 250m ,incepand de la suprafata fiind alcatuit din depozite sedimentare ce prezinta stratificatia incrucisata tipica formatiunilor depuse in conurile de dejectie a vechilor cursuri de ape.
Insasi localitatea Arad, este asezata pe conul de dejectie a raului Mures, care este alcatuit din pietrisuri si bolovanisuri nisipoase, separate de straturi de argile si prafuri argiloase.
Formatiunile care apar in zona amplasamentului, sunt de varsta cuatrnar-holocen superior reprezentate prin pietrisuri si nisipuri, iar local prin argile, prafuri argiloase, argile nisipoase.
Argilele cuaternare cafenii, pealocuri prafoase nisipoase au compozitia mineralogica constituita din : illit = 25-29%, caolinit = 22-26%, montmoriollonit = 17-21%, clorit = 8-10%, feldspatii = 2-3% CaCo3 = 5-9%.
Compozitia chimica medie pe zacamant este : SiO2 = 64,1%, Fe2O3 = 6,7%, Al2O3 = 14,4%, CaO2 = 2,14%, MgO = 1,1%, Na2O = 1,13%, K2O = 1,27%, CaCaO3 = 1,8%.
HIDROLOGIA ZONEI
Amplasamentul se situeaza in localitatea Arad, fiind aflat la distanta medie de raul Mures, iar alternanta de strate permeabile (prafuri nisipoase si nisipuri cu pietris si bolovanis) permite ascensiunea apei subterane functie de variatiile regimului precipitatiilor din zona, a nivelului apelor raului Mures si totodata si de cantitatiile de ape pierdute din retelele subterane ce transporta aceste ape.
Conform macrozonarii seismice dupa Normativul P100-92 localitatea Arad se incadreaza intr-o zona seismica de calcul notata cu “D” careia ii corespund : ks=0,16 si Tc=1,0sec.
Adancimea de inghet dezghet a zonei este de 0,80m.
Apa subterana a fost interceptata la adancimea de 2,30m si se prevede un regim maxim ascensional al apei subterane pana la adancimea de 1,30m fata de nivelul terenului actual.
Presiunea conventional ace se va lua in calcul pentru Df indicata si b=1,00m este : Pconv=230Kpa.
4.4 CAI DE COMUNICATIE
Accesul pe parcela se face din strada Castor strada cu doua benzi de circulatie cu zone verzi si trotuare. Pe aceasta strada exista toate utilitatile urbane : apa, canalizare, energie electrica si gaz, brutaria fiind racordata la ele si are contracte cu toti furnizorii de utilitati.
5. STABILIREA MODULUI DE ORGANIZARE URBANISTICA
5.1 ELEMENTE DE TEMA
Determinarea cvonfiguratiei terenului necesar extinderii propuse este o plomba in relatia cu cele doua corpuri de cladire existente, la o distanta de 5,00 ml fata de limita de propietate a imobilului de la nr. 29 strada Privighetorii, si pe limitele de propietate cu imobilele de la numarul 26 strada Castor respectiv numarul 24 strada Gorunului.
5.1.2. LUCRARI DE CONSTRUCTIE PROPUSA
In conformitate cu caracterul constructiei se preconizeaza urmatoarele lucrari de executie : - indepartarea stratului vegetal
- lucrari de nivelare
- sapaturi pentru fundatii
- grinzi, plansee
- inchideri laterale
- sarpante, invelitori
- lucrari de modificare a constructiilor existente
- tencuieli
- finisaje
Toate aceste lucrari vor fi stabilite si detailate la faza P.A.C.
5.1.3. ZONIFICARE FUNCTIONALA, PROPUNERE
Cladirea propusa (plomba ) va avea o suprafata de aproximativ 123,00mp si va avea in componenta urmatoarele functiuni :
- filtru sanitar pe sexe care va cuprinde vestiare haine de oras, vestiare haine de lucru, grupuri sanitare, dusuri, sala de mese, sala productie respective spalator ustensile.
Corpul existent in partea stanga a parcelei va avea urmatoarele functiuni :
- sala racire, sala feliere + expeditie respective sala navete.
Corpul existent in partea dreapta a parcelei va curinde :
- un birou cu grup sanitar, o boxa reziduri, corridor acces in partea din spate a brutariei respective magazia de faina.
5.1.4 REZISTENTA SI STABILITATEA
La toate cladirile se va asigura calitatea materialelor si rezistenta structurala in conformitate cu legea 10/1995.
Se vor folosi numai materiale, instalatii si utilaje omologate.
Structura propiuzisa va fi din cadre cu fundatii din beton armat, grinzi, plansee din beton, ferme metalice si invelitori metalice.
5.1.5. AMENAJARI EXTERIOARE
Aceste lucrari constau in :
- zone verzi si plantate
- alei, platforme
- iluminat incinta
5.1.6. CARACTERISTICI TEHNICE PENTRU CONFORMAREA LA SISTEMUL CALITATII IN CONSTRUCTII
Cladirea propusa se incadreaza in categoria de importanta normala “C”
Clasa de importanta III conf. P102/92
Zona seismica de calcul “D” –ks =0,16, Tc = 1,00
Grad de rezistenta la foc I –II conf. P118/99
Risc de incendiu conform tehnologiei specifice din cladire
Pe teren exista retele de apa rece si apa calda ce deservesc grupurile sanitare pentru personal cat si pentru fluxul tehnologic.
Specificul activitatii nu impune o rezolvare deosebita si nu creaza riscul infestarii respective a imbolnavirii personalului prin contact cu materiile utilizate. Nu exista substante toxice iar toate materile prime respective produsele destinate vanzarii sunt omologate
SANATATEA OAMENILOR
Caracteristicile materilor prime si a utilajelor folosite exclude posibilitatea ca acestea sa aiba un effect negative asupra oamenilor.
Toate spatiile in care lucreaza sau au acces oamenii sunt incalzite, ventilate si illuminate natural sau artificial.
PROTECTIA MEDIULUI
Prin prezenta documentatie P.U.D. din analiza impactului posibil pentru realizarea investitiei rezulta ca sunt create si asigurate toate masurile legale privind eliminarea riscului poluarii datorita activitatiilor din cladirea parter propusa.
Poluarea solului si a apei nu este posibila deoarece in cladiri nu se permit activitati generatoare de noxe periculoase. Nu se creaza emisii de gaz, pulberi, suspensii care singure sau in combinatie cu alte substante pot periclita calitatea solului sau a apei.
Poluarea fonica – nu este cazul
Nu este cazul prevenirii de riscuri naturale (inundatii , alunecari teren etc)
Toate apele uzate din cladire sunt colectate de canalizarea menajera din zona
Deseurile menajere si urbane sunt colectate in recipiente omologate si transportate la rampa ecologica.
Deseuri industriale toxice – nu este cazul
5.2 PROPUNERI DE ORGANIZARE A TERENULUI
Pe terenul propietatea beneficiarului se construieste o cladire (plomba) in regim de inaltime parter avand o suprafata de 123,00 mp si care este amplasata in interiorul parcelei pe limitele de propietate stanga dreapta.
5.3. REGIMIL DE INALTIME
Regimul de inaltime propus va fi parter
5.4. REGIMUL DE ALINIERE A CONSTRUCTIILOR
Distantele dintre propietatile din stanga si din drapta va fi de 0.00 ml si 5,00 ml fata de propietatea din spatele parcelei.
5.5. MODUL DE UILIZARE A TERENULUI
Terenul studiat are o suprafata de 4670,00 mp din care :
- Sc existent = 1252,00 mp
- Sc propus = 1375,00 mp
- S drum existent = 720,00 mp
- S zone verzi = 1323,00 mp
Suprafata incintei este de 601,00 mp din care :
- Sc existent = 288,00 mp
- Sc propus = 122,65 mp
- S alei si platforme =132,25 mp
- S spatii verzi = 58,10 mp
POT existent = 48% POT propus = 68%
CUT existent = 0,48 CUT propus = 0,68
5.8. CIRCULATIA TERENURILOR
Terenul propus pentru realizarea cladirii parter nu isi modifica statutul juridic el ramanand in propietatea beneficiarului.
6. EC IPAREA THNICO-EDILITARA
Dupa cum s-a specificat anterior cladirea propusa parter este o anexa la brutaria existenta, iar pentru a putea functiona este racordata la toate utilitatiile din zona
6.1. ALIMENTAREA CU APA
Cladirea este racordata la apa potabila
6.2. CANALIZARE MENAJERA
Brutaria este racordata la canalizarea menajera existent ape strada Castor
6.3. CANALIZARE PLUVIALA
Apele meteorice din incinta, cladiri si platforme se dirijeaza spre strada
6.4. ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICA
Brutaria functioneaza in buna masura cu cuptoare incalzite electric, racordul existent fiind dimensionate corespunzator.
6.6. INSTALATII TERMICE
In incinta ca si in vecinatati nu exista retele de termoficare; incalzirea se realizeaza prin centrala propie pe gaz.
6.7. INSTALATII GAZE
Cladiriile existente sunt racordate la reteaua de gaze de pe strada Castor.
6.8. SISTEMATIZARE VERTICALE DRUMIRI PLATFORME
Terenul este plat nefiind necesare lucrari de sitematizare verticale
Cota + a constructiei propuse va fi egala cu cota + a constructiei existente.
7. MASURI DE PROTECTIEA MEDIULUI CONSTRUIT SI NATURAL
7.1 SALUBRIZARE
Dupa cum a fost precizat la capitolul 5.1.7 toate deseurile menajere si urbane se aduna in pubele si se transporta la rampa de gunoi.
7.2 MASURI PROTECTIA MUNCII SI P.S.I.
Activitatea din cladire se incadreaza in categoria celor fara risc de accidentari. Pe toata durata executiei si expluatarii cladirii se va asigura in totalitate respectarea Normelor locale generale si specifice de NTSM si P.S.I.
Se va acorda o atentie deosebita la respectarea : normativ P118/99, Legea numarul 312/97, Ordinul MI 775/1998, precum si a Normativelor si prevederilor legale in domeniu.
7.3. DISFUNCTIONALITATI IN ZONA
Nu este cazul
7.4. ASPECTUL EXTERIOR AL CONSTRUCTIILOR
Se considera necesara o abordare moderna si unitara in specificul functiunii cladirii existente cu cea propusa.
8. CONCLUZII
Finalizarea propunerilor prin prezenta documentatie va avea un efect pozitiv la nivelul zonei respective :
- se ordoneaza intreaga incinta
- intreaga activitate se alineaza la normele U.E din domeniu asigurandu-se mentinerea productiei de panificatie
Din aceste considerente sustinem aprobarea P.U.D. –lui considerand ca ea reprezinta correct interesele investitorului si a orasului.